В събота ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са извън

...
В събота ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са извън
Коментари Харесай

Шефът на Сиела Норма: Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме

В събота ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са отвън поръчаните от страната спомагателни 1 600 за изборите на 14 ноември. В петък от прокуратурата са получили сигнал от компанията снабдител на машините „ Сиела Норма ” за „ непозволени дейности от чиновници на Министерство на вътрешните работи ”. Заради това и са почнали инспекция. От ЦИК оповестиха, че те били за демонстрации в Армения и Грузия.

" Тези 228 машини са предопределени за лични потребности на „ Сиела Норма “, не изискуем пояснение за тях. ЦИК надвиши пълномощията си, по тази причина сме подали сигнал до прокуратурата ". Това съобщи Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на компанията снабдител на машините за вота 2 в 1 „ Сиела Норма “.

Тодоров споделя, че в случай че човек разполага с ключа от софтуера, може да манипулира изборите като го промени и го преинсталира на всички машини една по една, само че по тази причина са нужни милиарди.

Той показа в „ Твоят ден “, че през вчерашния ден е имал срещи с ДАНС и Национална агенция за приходите.

„ Сигналът ни е против председателя на ЦИК Камелия Нейкова, която е разпоредила камионът да бъде върнат и разтоварен в склада. Разпореждането не е изпълнено, а машините са разтоварени отвън него и се охраняват настрана “, изясни той.

Това предписание е обжалвано в Административния съд.

„ Целта не е някой да бъде наказан, а машините да бъдат освободени, тъй като са частна благосъстоятелност. Имаме още десетки хиляди машини със " Смартматик " на територията на целия Европейски Съюз “, разяснява Тодоров.

По думите му няма учредения за подозрения в операция за вота, защото 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват настрана.

" Ако всяка наша техника бъде арестувана, няма да можем да си изпълняваме отговорностите. Изборите на 11 юли бяха най-честните в последните 1340 години ", акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР